Тужанівська ЗОШ І-ІІст.                                                                                Учитель - бджілка, знання учнів - мед.

сайт вчителя біології

 Мельник І.М.                 

Меню сайту
Категорії розділу
вчені біологи [12]
От де, люде, наша слава, Слава України! [6]
вчені-біологи України
стрибок до пізнання [50]
на хвилі здоров'я [10]
цікаве у світі
Block content
Block title
Block content
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 21 » Вакцина проти вірусу СНІДу...
16:29
Вакцина проти вірусу СНІДу...

На сторінках наукового журналу Nature днями була опублікована інформація про те, що науковці з американського університету Орегона вакцинної і генної терапії розробили експериментальну вакцину, за допомогою якої вони змогли повністю очистити кров лабораторних мавп від вірусу, який здатен викликати СНІД.

За словами самих творців вакцини, приблизно через три роки її випробують на людях.

В рамках експерименту науковці ввели новостворену вакцину відразу 24 здоровим макакам-резусам, яких пізніше заразили вірусом імунодефіциту мавп. На думку науковців, саме від цього вірусу походить ВІЛ (вірус імунодефіциту людини), який в кінцевому результаті викликає СНІД.

Було встановлено, що дія вакцини зупинила розмноження вірусу в 13 мавп. А в 12 мавп захисний ефект був зафіксований навіть рік після щеплення.

Професор Луїс Пікер сказав, що тепер за допомогою використання цієї вакцини можна контролювати вірус або повністю позбутися його.

Наступний етап випробувань вакцини передбачає участь людини. За словами Луїса Пікера це станеться не швидше, ніж через три роки.

Поширений вид вірусу під назвою цитомегаловірус став основою нової вакцини. Завдяки використанню генної інженерії він був повністю змінений і в результаті став виробляти «Е-клітини пам’яті», які спонукають імунну систему знищувати вірус імунодефіциту.

Як заявляють науковці, після того, як цитомегаловірус потрапляє в організм, то він залишається там назавжди. Тобто, можна говорити, що дія вакцини буде постійною.

Категорія: стрибок до пізнання | Переглядів: 471 | Додав: melnyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar


Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Блок название
содержание блока
Блок название
содержание блока
корисні посилання




 Червона книга України


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz